Verslag Kwartfinale Nationale Jeugdmeerkampen

Vandaag vonden in Almere de kwartfinales van de Nationale Jeugdmeerkampen plaatst. Thomas Wijnhout en Floortje Gerritsen hadden zich via de voorrondes geplaatst voor dit toernooi. Nog 48 spelers per leeftijdscategorie waren overgebleven en streden voor een plaats in de halve finale die in februari in Assen wordt gespeeld. De finale vindt plaats in het weekend van 8-9 juni in Panningen. Dan zijn per leeftijdscategorie de beste 12 spelers van Nederland nog over.

In de kwartfinale worden er zeskampen gespeeld waarbij de eerste drie zich plaatsen voor de halve finales. Floortje begon erg sterk aan het toernooi bij de meisjes welpen. In haar eerste partij klopte ze meteen de nummer 2 geplaatst in haar poule. De partij daarna ging helaas verloren, maar de derde partij won Floortje ruim. Nu moest ze eigenlijk nog een partij winnen om door te komen. Helaas lukte dat niet. Ze verloor beide partijen op het nippertje.

Thomas begon voortvarend aan het jongens pupillentoernooi door partij een en twee te winnen. De volgende partij ging net verloren tegen een gelijkwaardige speler. De volgende partij won Thomas met ruime cijfers waardoor plaatsing een feit was. De laatste partij tegen de nummer 2 van Nederland verloor Thomas, maar dat deed er niet meer toe. De halve finale was bereikt!

Thomas en Floortje hebben beide goed gespeeld. Het was jammer dat Floortje het net niet redde. Maar we kunnen trots zijn dat Thomas zo ver is gekomen. Op naar de halve finales in Assen.

Kersttoernooi basisscholen, geef je nu op!

Verslag Kwartfinale Nationale Jeugdmeerkampen

Jeugdwedstrijden Trias