Afgelopen weekend werd in Hoorn het Ranglijsttoernooi voor B spelers en spelers zonder licentie gespeeld. Voor Trias deed op zaterdag Floortje Gerritsen mee bij de welpen. Op zondag deden Nienke en Thomas Wijnhout mee in de klasse pupillen B.

Floortje bleek in een lastige poule te zitten en kwam ondanks goed spel niet tot winst. Datzelfde gold de volgende dag ook voor Nienke. Zij speelde haar eerste toernooi in de hogere B-klasse en ze kwam toch net wat tekort om tot winst te komen. Wel vermeldenswaardig is dat Nienke het de uiteindelijke winnares van het toernooi erg lastig wist te maken.

Ook voor Thomas was het zijn debuut in de B-klasse.  Hij had zichzelf tot doel gesteld om een wedstrijd te winnen, maar het liep allemaal wat anders. In een achtkamp waarin de eerste twee spelers zich plaatsten voor de halve finale, won hij de eerste drie wedstrijden overtuigend! De vierde partij was een spannende, die Thomas helaas net verloor met 11-7 5-11 8-11 11-8 13-11. De halve finale leek daardoor onhaalbaar want de sterkste spelers kwamen nog. Zo was de volgende opponent de nummer 8 van Nederland en de als eerste geplaatste pupil van dit toernooi. Maar Thomas bleef onder leiding van coach Dolf Diamant uitstekend spelen en won zelfs, met 11-5 4-11 11-8 13-11!

En ook de twee partijen daarna won Thomas weer overtuigend waardoor hij de poule won en zich plaatste voor de halve finale. Een behoorlijk verrassing en zeer knap! In de halve finale moest Thomas tegen de nummer 12 van Nederland. Ondanks dat Thomas de eerste game nog wist te winnen, bleek deze speler helaas een onneembare horde. Thomas verloor met de volgende game standen: 6-11 12-10 11-4 11-6.

Trias is met de jeugd weer goed voor de dag gekomen tijdens een nationaal toernooi, waarbij natuurlijk de verrassende halve finale van Thomas het meest opviel. Trias is enorm trots op al haar toppers!

Thomas Wijnhout wint Ranglijsttoernooi Maasbracht 2018

Triasjeugd weer van start

Bart van der Zanden Nederlands Kampioen C!!!

Verslag Jeugdcup 2018