Thomas Wijnhout wint Ranglijsttoernooi Maasbracht 2018

Vandaag werd het eerste ranglijsttoernooi van het seizoen gehouden. Traditioneel wordt dit toernooi in Maasbracht gespeeld. Thomas was hier de enige deelnemer namens Trias. Hij deed mee bij de pupillen.

Thomas startte goed in een poule van zes door meteen zijn eerste twee wedstrijden met 3-0 te winnen. Daarna kwamen de iets zwaardere tegenstanders. Ondanks de zenuwen, hield hij zn hoofd koel en pakte de volgende wedstrijden met 3-1, 3-0 en 3-1. Vooral de laatste overwinning was belangrijk, want daardoor werd hij eerste in de poule en kreeg hij een bye voor de kwartfinale. Hij stond dus meteen in de halve finale!

In de halve finale moest hij het opnemen tegen Mats Wearsegers. Thomas had al eens van hem gewonnen, maar Mats was een enorm stuk beter geworden. Dat ondervond Thomas meteen, want de eerste game ging verloren en in de tweede stond al snel een 1-5 achterstand op het scorebord. Maar toen wist Thomas de turbo te vinden. Zijn spinballen gingen allemaal raak en het tempo ging omhoog. Mats kon het ineens niet bijbenen, Thomas won de game met 11-6. En hij bleef het hoge niveau vasthouden en won de volgende games ook, met 11-6 en 11-6. Dat lijkt dik, maar Thomas moest echt op de toppen van zijn kunnen spelen om Mats eronder te krijgen.

In de finale moest hij tegen de verrassende Mathijs Reef. Thomas had al een paar keer tegen Mathijs gespeeld en alle partijen gewonnen. Met veel vertrouwen ging hij dan ook de wedstrijd in. Ondanks dat Thomas een game verloor, was deze wedstrijd een stukje makkelijker dan de halve finale. Met 3-1 sleepte hij de titel en een B-licentie binnen! Klasse Thomas!

Thomas is hiermee na Femke en Nienke de derde jeugdspeler van Trias die in de afgelopen maanden een B-licentie heeft behaald. Dat is een prima prestatie van de Trias-jeugd! Deze spelers zijn allemaal al geplaats voor het Nederlands Kampioenschap.

Thomas Wijnhout wint Ranglijsttoernooi Maasbracht 2018

Triasjeugd weer van start

Bart van der Zanden Nederlands Kampioen C!!!

Verslag Jeugdcup 2018

Verslag afdelingskampioenschappen 2018

Trias jeugd goed vertegenwoordigd op NJK-B