Bart van der Zanden Nederlands Kampioen C

Afgelopen zaterdag is Bart van der Zanden in Schiedam Nederlands Kampioen C geworden. Een bijzonder knappe prestatie. In een deelnemersveld van 46 deelnemers was Bart 25e geplaatst, dus het was ook nog eens flinke verrassing!

In de poule-fase was Bart nog kansloos tegen Erik Verzijl, maar won hij wel van Marcel Does, John Uyleman en Frans van den Berg. Hiermee plaatste Bart zich voor de 1/16e finale. Hierin versloeg hij Julian Plette met 3-1, na de eerste game redelijk kansloos verloren te hebben.

Bart in actie

In de 1/8e finale tegen Leroy Heemskerk kwam Bart weer met 0-1 achter, maar weer wist hij het tij te keren en 3-1 te winnen. De kwartfinale was bereikt. Hierin moest hij tegen Ton Ringenier en weer zagen we hetzelfde patroon: De eerste game ging verloren, maar daarna was Bart de beste: 3-1 wint en de 1/2e finale was bereikt.

Tristan Benschop was de volgende tegenstander. Wederom ging de eerste game veloren en won Bart de volgende twee games. Daarna was Bart het echter even helemaal kwijt en verloor de vierde met 1-11. Gelukkig wist hij in een spannende vijfde game toch te winnen met 11-9! Bart stond in de finale!

In de finale moest hij tegen de jonge Colin Ligt van Swift uit Deventer. De heren kennen elkaar goed en maakten er een spannende wedstrijd van. De ervaring van Bart gaf echter net de doorslag en hij pakte de titel met de volgende gamestanden: 19-17, 4-11, 12-10, 14-12.

De prijsuitreiking

Bij de heren D deden Roy van Bedaf en Devin Wassink mee. Roy werd derde in de poule en Devin vierde in zijn poule. Daarmee plaatsten beide heren zich niet voor de volgende ronde.

En dan het dubbeltoernooi. Devin en Bart werden al in de poule-fase in de C-klasse uitgeschakeld. Roy en Lars van der Zanden overleefden in de D-klasse de poule wel, maar werden helaas uitgeschakeld in de 1/8e finale.

Kersttoernooi basisscholen, geef je nu op!

Verslag Kwartfinale Nationale Jeugdmeerkampen

Jeugdwedstrijden Trias