Trias goed vertegenwoordigd bij de Nationale Jeugdmeerkampen

Maar lieft 5 spelers van Trias hebben zich dit seizoen gekwalificeerd voor de kwartfinales van de Nationale Jeugdmeerkampen. Bij de welpen deden Quinten, Sem, Wes en Nienke mee. Zij speelden in Nijmegen. Bij de pupillen deed Thomas mee, hij moest naar Arnhem. Voor alle spelers gold vantevoren: Winnen zou heel moeilijk worden, dus het doel was vooral lekker spelen!

Wes, de jongste van allemaal, nam dit advies ter harte en werkte partij voor partij lachend af. Een overwinning lukte echter niet. Broer Sem vindt dat lachen niet bij verliezen hoort. Daarom deed hij verwoedde pogingen om te winnen. Maar verder dan een 15-17 nederlaag in de vierde game kwam hij niet. Ook voor Quinten zat een overwinning er niet in, maar in een paar wedstrijden kon hij het de tegenstanders toch verdraaid lastig maken. De laatste welp was het enige meisje van Trias dat mee mocht doen, namelijk Nienke. Voor haar was de tegenstand ook te groot, hoewel ze een meisje nog bijna wist te verslaan.

Dan naar Arnhem. Daar speelde Thomas zijn partijen. Hij ging als een raket van start en versloeg meteen de veel hoger geplaatste Daan Hamaekers met 3-0. Daarna kwamen de echte toppers en twee snelle nederlagen waren een feit. Hierbij moet wel gezegd dat Thomas nog een geweldige rallly won tegen Matan Friedman, wat hem een applaus van de hele zaal opleverde. In de laatste drie partijen wist Thomas nog een overwinning te behalen. Met twee overwinning werd Thomas vierde in de poule van zes. Een knap resultaat, maar net niet genoeg om zich te plaatsen voor de halve finales in 2018. Daarvoor moest hij derde worden.

Zoals verwacht werd dus iedereen uitgeschakeld, hoewel Thomas nog dichtbij kwalificatie was. De kinderen hebben mooie strijd laten zien en de coaches waren dan ook hartstikke trots!

Kersttoernooi basisscholen, geef je nu op!

Verslag Kwartfinale Nationale Jeugdmeerkampen

Jeugdwedstrijden Trias