Verslag C-Ranglijsttoernooi Maasbracht 2017

Afgelopen zondag vond in Maasbracht een C-Ranglijsttoernooi voor de jeugd plaats. Vanuit Trias was Thomas Wijnhout de enige deelnemer, maar gelukkig was hij niet alleen; De hele familie Wijnhout was mee op te supporteren en om te coachen.

De ranglijsttoernooien worden gespeeld op leeftijd. Thomas is nu eerstejaars pupil en dus zijn veel tegenstanders iets ouder dan hij. Het zou dus best een lastige dag kunnen worden. Daarnaast maakte hij zijn debuut op een ranglijsttoernooi, na gisteren voor het eerst competitie gespeeld te hebben. Het zijn dus spannende tijden voor Thomas.

Thomas moest spelen in een 7-kamp en de nummers 1 en 2 plaatsten zich voor de halve finale. De eerste wedstrijd speelde Thomas tegen Leon Scharpach van Veldhoven. En meteen maakten de jongens er een heuse thriller van. Thomas speelde iets te passief waardoor Leon net iets beter was in de rally. Thomas kon echter bouwen op zijn sterke service en forehand topspin, die sleepten hem er uiteindelijk doorheen. 3-2 winst.

Daarna speelde Thomas tegen Tijs Kusters van Kluis. Tijs deed erg zijn best, maar Thomas was te goed voor hem en al snel stond er een 3-0 op het bord. De tweede overwinning was binnen.

De derde partij moest Thomas tegen Mathijs Reef van De Treffers. Thomas moest weer even op gang komen, maar na de eerste verloren game kwam hij niet meer in de problemen en de derde overwinning was binnen.

En toen moest Thomas tegen Deen Rombouts van Gorkum. Deen speelt competitie in de 2e klasse, 3 klassen hoger dan Thomas, en is tweede jaars pupil. Een zware dobber, en dat bleek ook tijdens de wedstrijd. Met zijn service en topspinballen wist Thomas voor gevaar te zorgen en een game te pakken, maar Deen wist Thomas te vaak onder druk te zetten in de rally. De eerste nederlaag was dan ook een feit.

Thomas in actie tegen Deen Rombouts

De wedstrijd tegen Tijn Koster van Never Despair was ook een pittige. Ook Tijn is een speler met veel meer ervaring en dat bleek ook in de wedstrijd. In de eerste game begon Thomas goed met een 8-4 voorsprong, maar wist niet door te drukken. De tweede game was wel voor Thomas, maar vanaf de derde game kreeg Tijn meer vat op de service van Thomas en toen was het gebeurd. Wederom verloor met hij met 3-1. Hiermee was Thomas uitgeschakeld want Tijn en Deen hadden nog niet verloren en moesten alleen nog tegen elkaar.

Ondanks de teleurstelling van de uitschakeling wist Thomas in zijn laatste partij tegen Luca van den Camp voldoende te spelen om te winnen. Bewegen was er niet meer bij, maar serveren bleef prima gaan. En uit stand spinnen lukte ook met regelmaat.

Het toernooi zat er dus op. Met 4 overwinningen en 2 nederlagen zat de halve finale er net niet in, maar voor een eerste ranglijsttoernooi mag Thomas heel tevreden zijn. Op naar de volgende keer!

Thomas Wijnhout wint Ranglijsttoernooi Maasbracht 2018

Triasjeugd weer van start

Bart van der Zanden Nederlands Kampioen C!!!

Verslag Jeugdcup 2018

Verslag afdelingskampioenschappen 2018

Trias jeugd goed vertegenwoordigd op NJK-B