Home    Agenda    Nieuws    Competitie    Standen en uitslagen    Sponsors    Foto's    Links    Facebook

Verslag Afdelingskampioenschappen Oost 2017

Afgelopen zaterdag werd in sportcomplex Landstede de afdelingskampioenschappen tafeltennis voor de regio Oost gehouden. Trias nam deel met 5 senioren en 10 jeugdleden. Inclusief mascotte Pong en begeleiding reden we in 5 auto's naar Zwolle.

Het toernooi begon met de dubbels. Bij de senioren wisten Bas en Bart de finale te halen. Heel knap! Minder knap was dat ze daarin liefst 5 matchpoints on zeep hielpen waardoor hun tweede plaats toch een beetje teleurstellend was.

Stiekem waren Bas en Bart toch best blij met hun bekers!

Bij de jeugd waren er in de dubbel minder aansprekende resultaten. Met name de starters waren met 3 dubbels goed vertegenwoordigd, maar de meeste tegenstanders waren meer ervaren omdat ze al competitie hadden gespeeld. Niemand viel in de prijzen, maar Nienke en Floortje wisten toch twee dubbels te winnen en Sem en Quinten een dubbel. Roos en Joep speelden per partij steeds beter, maar het was niet genoeg voor een overwinning. Thomas en Kyan kwamen de poule niet door in de vijfde klasse en in te tweede klasse Loes en Femke ook niet.

Nienke en Floortje tegen Joep en Roos

's Middags was het tijd voor de enkels. Bij de senioren vlog Enrico, Niek, Bas en Rogier er in de poulefase uit. Rogier had wat pech, want hij miste op onderling resultaat net de tweede plek die recht gaf op de achtste finales. Alleen Bart ging dus door. Vooraf was hij een van de kanshebbers op de titel. Echter, Bart had een mindere dag waardoor de achtste finale het eindstation was.

Bij de starters kwam alleen Kyan bij voorbij de poulefase. De starters speelden allemaal steeds beter, maar er moet volgend seizoen nog flink getraind worden om ook daadwerkelijk te gaan winnen. Helemaal niet erg, want dit waren hun eerste wedstrijden. Een hele mooie ervaring. Voor Kyan was de  volgende ronde trouwens het maximaal haalbare. Zijn tegenstander was daarin net te goed.

Thomas werd tweede in zijn poule in de vijfde klasse. Heel netjes, vooral omdat Thomas nog helemaal geen vijfde klasse speelt. In de achtste finale won hij redelijk makkelijk met 3-0. In de kwartfinale won hij in een zinderende pot met 3-2, na een 2-0 achterstand. De halve finale bleek echter zijn tegenstander te goed en verloor Thomas met 3-0. Een resultaat om trots op te zijn, hoewel Thomas daar wat anders over dacht. Loes en Femke deden mee in de tweede klasse. Beiden kwamen niet voorbij de poule. Voor Femke was dit wel wat zuur. Ze miste de achtste finale net als Rogier door onderling resultaat.

Het toernooi zat erop. Er werden een paar mooie resultaten behaald. Het meest opvallende waren echter de starters die met veel plezier en enthousiasme speelden en die per wedstrijd beter werden. De jeugdafdeling van Trias bloeit weer op!

Trias 2 - Rijssen 9

Trias 1 - Zwartsluis 1

Trias 2 en 5 strijden om koppositie

Jeugd Trias speelt sterk in Soest

Femke van Schaik wint tafeltennis ranglijsttoernooi Assen!

Trias goed vertegenwoordigd bij de Nationale Jeugdmeerkampen

Ranglijsttoernooi Tilburg 2017