Home    Agenda    Nieuws    Competitie    Standen en uitslagen    Sponsors    Foto's    Links    Facebook

Sem en Thomas debuteren op NJK-B

Op zaterdag 6 mei 2017 werden in Nijmegen de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen B gehouden. Voor Trias deden daar Sem Zweers en Thomas Wijnhout aan mee. Beide jongens zijn nog welp, de jongste leeftijdsklasse. Voor zowel Sem als Thomas gold dat ze voor het eerst een officile wedstrijd gingen spelen. Dus dubbel zo spannend!

Voor Sem zou het sowieso een lastig toernooi worden, hij was 3 jaar jonger dan de meeste deelnemers. Dat bleek ook wel in de poule. Hij speelde hele mooie ballen, maar de tegenstanders waren te goed. Hij verloor achtereenvolgens van Jasper van Doorn, Jurre Schaafsma en Kenji van Enckevort. Daarmee werd Sem 4e in de poule en ging hij naar het troosttoernooi.

Thomas werden wat meer kansen toegedicht, maar ook voor hem waren dit zijn eerste wedstrijden, dus al te hoge verwachtingen waren er ook weer niet. Hij begon sterk in zijn eerste wedstrijd tegen Roemer Koning maar verloor toch met 1-3. Daarna herstelde Thomas zich heel goed en won van Rune Kemmeren. Zijn laatste partij was tegen Jasper Rademaekers, de nr. 13 van Nederland. Jasper won verdiend, maar Thomas maakte het hem nog flink lastig. Hiermee werd Thomas 3e in zijn poule en ging ook hij naar het troosttoernooi.

En ja, dan gebeurt er soms wat je niet wilt: Thomas en Sem moesten tegen elkaar. Sem bood dapper weerstand, maar Thomas is een stuk ouder en daardoor verder met tafeltennis. Thomas won en kwam hiermee in de kwartfinale van het troosttoernooi. Voor Sem was dit nieuwe en spannende avontuur ten einde.

In de kwartfinale speelde Thomas tegen Stan Hendrix. Na verlies in de eerste game kwam Thomas goed in de wedstrijd. De tweede game was dan ook extreem spannend met game points over en weer. Uiteindelijk won Stan deze met 16-14 en dat gaf hem zoveel vertrouwen dat hij ook de 3e game en de partij wist te winnen. Ook voor Thomas zat het toernooi er nu op.

Het was een mooi toernooi voor Sem en Thomas, een ervaring rijker. Ze mogen trots op zichzelf zijn!

Klik hier voor een filmpje van Thomas.

Sem in actie:

Trias 2 - Rijssen 9

Trias 1 - Zwartsluis 1

Trias 2 en 5 strijden om koppositie

Jeugd Trias speelt sterk in Soest

Femke van Schaik wint tafeltennis ranglijsttoernooi Assen!

Trias goed vertegenwoordigd bij de Nationale Jeugdmeerkampen

Ranglijsttoernooi Tilburg 2017